Miért jó hangulattáblát készíteni?

Hangulattábla

A „Hangulattábla” (Moodboard) – az első látványos lépés a weboldalad felé. Itt lehet bemutatni azokat az elemeket, amelyek meghatározzák a készülő weboldalad, közösségi média posztjaid, hirdetéseid, stb. hangulatát. Képek, betűtípusok, színek, formák, textúrák gyűjteménye.

Nagyon jó eszköz, mert első pillantásra el tudod dönteni, hogy működik-e. Nekem a saját, még tervezés alatt álló oldalam színeit volt nehéz megtalálnom, amíg el nem engedtem azt, hogy milyennek “kellene” lennie. Kerestem képeket, weboldalakat, betűtípusokat és lassan összeállt a táblám, amire mindig jó ránézni és irányt mutat a munkámhoz. Attól sem kell tartani, hogy egy döntés végleges, hiszen minden változik. Az oldalunk is megújulhat néhány évente, vagy gyakrabban is. Sokszor elég a fő szín árnyalatán, néhány képen, szövegen változtatni, amire bármikor van lehetőség. Ha szeretnél te is saját weboldalt, járj nyitott szemmel.

Figyeld az oldalakat, amik tetszek, ments el őket, írd fel a címüket. Gondold végig, hogy mi a jó bennük? A felépítésük, a betűtípusok, a színek, ikonok? A színes, harsány oldalak tetszenek, vagy a letisztultak? A versenytársaidnak milyen honlapjuk van? Hasonlítani akarsz rájuk, vagy különbözni szeretnél tőlük? Ezek az információk sokat segítenek abban, hogy valóban olyan weboldalad legyen, amilyenre szükséged van.

Ha te is kedvet kaptál egy hangulattábla készítéséhez adok néhány tippet. Vannak oldalak, ahonnan ingyenesen is letölthetünk képeket, én is ezeket használom: Unsplash, Pixabay Freepik, stb. Ezeket később is fel tudod használni, ha betartod az erre vonatkozó szabályokat. Betűtípusokat a Google Fontok között érdemes keresni mert azoknak később is hasznát vesszük, de ellenőrizd le, hogy „árvíztűrő”-e, amit kiszemeltél. Vagyis tudja-e a speciális magyar karaktereket? A színekről, színpárokról sokat megtudhatsz pl.: a Canva segítségével. Itt akár el is készítheted a saját tábládat teljesen ingyen.

Remek szórakozás, sok sikert kívánok hozzá!

Pixelszív

Pixelszív

Webdesign és weboldalépítés

Hasonló cikkek

csinos-idos-holgy

Elmúltál 40 / 50 / 60…? Na és?

Ha eddig ez tartott vissza, hogy weboldalt készíttess, akkor ne várj tovább.
Kár kihagyni egy ilyen eszközt, ami nagyban hozzájárulhat a vállalkozásod fejlődéséhez, bevételeid növeléséhez.
Úgy képzeld el, mint álmaid boltját / irodáját, ami mindig nyitva van. Az ügyfeleid megkapnak minden információt, amire kíváncsiak és könnyen fel tudják veled venni a kapcsolatot.

Tovább olvasom »